Politica de retur

1. RETURNAREA PRODUSELOR - ACHIZITII PERSOANE FIZICE:
Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative: Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de cumparator si se vor scadea din suma de returnat.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, nedeteriorat, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire si/sau interventii neautorizate etc sau produsele care au fost aduse pe comanda.
Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maximum 31 zile de la data informarii SC GROUP RO-ARIAS SRL de catre consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.

2. RETURNAREA PRODUSELOR - ACHIZITII PERSOANE JURIDICE: 
In cazul persoanelor juridice (sau a tuturor asociaților, organizaților, societăților, etc., care sunt înregistrate în baza unui cod fiscal), se aplica toti termenii mentionati in prezenta politica de returnare cu exceptia perioadei de returnare care este de 5 zile calendaristice (returnarea fizica a produselor se va face in maximum 3 zile calendaristice de la confirmarea returnarii), iar perioada maxima de returnare a banilor este de 30 de zile. Procedura de returnare este identica ca in cazul persoanelor fizice, adica este obligatorie completarea formularului de retur de pe www.arias.ro. Returnarea banilor se va face doar prin ordin de plata, indiferent de modalitatea de plata initiala.

Produsele returnate trebuie să fie insotite de certificatul de garantie in original si copie a facturii de achizitie. In functie de optiunea clientului, banii se pot folosi pentru achitarea altui produs sau se pot returna in termen de maxim 30 zile de la primirea produsului intr-un cont bancar indicat de client.

IMPORTANT! Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile sau consumabilele sigilate, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit) daca produsul este returnat in aceasta stare clientul este indreptatit sa solicite rambursarea intregii sume platite din care se vor deduce cheltuielile de curier ( tur - retur in cazul in care clientul nu a platit transport pentru produsele achizitionate). Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur. In cazul echipamentelor folosite (montate, racordate la retea,prin care a trecut apa), ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (inlocuirea anumitor accesorii sau a consumabilelor dupa caz) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand, aceasta suma se va deduce din suma restituita.